

به گزارش روابط عمومی شهرداری سرایان،شهردار سرایان گفت:
فاضلاب کشی در این شهر ردیف اعتباری ندارد
مهندس مطلبی پور مطلبیپور اظهار داشت: نه تنها فاضلاب کشی در سرایان ردیف اعتباری از طرف اداره آب و فاضلاب شهری ندارد بلکه برای اجرای طرح فاضلاب کشی در این شهر مطالعاتی نیز تاکنون نشده است.
وی افزود: به دلیل نبود شبکه فاضلاب شهروندان سرایانی ۲۰ سال است که با مشکل دفع فاضلاب مواجه هستند.
شهردار سرایان با بیان اینکه این مشکل سلامت شهروندان را تهدید میکند، ادامه داد: برای حفر چاه جذبی از طرف اداره آبفای شهری پی گیر هستیم تا مشکل رفع شود.
مطلبیپور ادامه داد: چنانچه افرادی به رهاسازی فاضلاب در معابر اقدام کنند نسبت به پلمب محل آنها اقدام می شود و چنانچه پلمب شکسته شود از طریق مراجع قضائی اقدام خواهد شد.
وی تاکید کرد: با این حال بیشتر شهروندان تاکنون همکاری لازم را با شهرداری داشتهاند و عده معدودی خاطی به رها سازی فاضلاب داخل کوچه و خیابان مشغول هستند و تا امروز هم هیچ فردی جریمه نشده است.
شهردار سرایان گفت: رها سازی فاضلاب در کوچهها و معابر عمومی علاوه بر ایجاد نازیبایی و آلودگی بصری باعث انتشار بوی نامطبوع، تجمیع و تکثیر حشره و جانوران موذی، آلودگی خاک و منابع آب و آلودگی غذا توسط حشرات و انتشار گرد و خاک و در نتیجه شیوع بیماریهای مختلف است و از طرفی دیگر جمع شدن این پسابها باعث از بین رفتن آسفالت معابر میشود.
مطلبیپور تاکید کرد: هرچند برخی شهروندان فاضلاب ناشی از شست و شوی حیاط یا ظرفشویی، آشپزخانه و روشویی را به عنوان فاضلاب نمیشناسند، اما این موارد جزء فاضلاب بوده و رها کردن آنها در محیط میتواند موجب شیوع انواع بیماریهای عفونی شود.
سرایان در اردیبهشت سال ۱۳۸۴ از شهرستان فردوس جدا شده و به صورت شهرستان مستقل درآمد.اين شهرستان دارای سه مرکز شهری(سرایان،سه قلعه وآیسک)،۴ دهستان(آیسک،سه قلعه،دوکوهه ومصعبی)،دوبخش(سه قلعه وآیسک)،۷۱ روستای دارای سکنه و۴۴۶ پارچه آبادی است که دارای ۲۱ دهیاری فعال می باشد. بررسی های باستان شناسی منطقه وجود تپه ها و محوطه های مربوط به دوره سلجوقی را در این شهرستان تأیید می کند و با عنایت به وجود قلاع تاریخی از جمله قلعه قلاع سرایان میتوان گفت که در دوره سلجوقی یعنی قرون پنجم وششم هجری از رونق و آبادانی برخوردار بوده است.